Δήμος Θεσσαλονίκης

thessalonikiΟ Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (FM100, Fm100.6 & TV100) φιλοξενεί, οργανώνει και προωθεί τη γιορτή «Οι γλώσσες στο δρόμο – Γλωσσικές Διαδρομές της Θεσσαλονίκης» η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου του 2013. Μία σειρά από εκδηλώσεις για τις γλώσσες και με τις γλώσσες στοχεύουν στο να φέρουν σε επαφή τους Θεσσαλονικείς με τις γλώσσες του καθημερινού τους περιβάλλοντος, τις λιγότερο ή περισσότερο διαδεδομένες. Γλώσσες γειτονικές, γλώσσες μετανάστευσης, τοπικές διαλέκτους και παραλλαγές, ίσα πολύτιμες και σημαντικές για όλους μας.

Επίσης, μία σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα τη διαπολιτισμική αξιοποίηση των Γλωσσών θα οργανωθούν με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και δια βίου μάθησης και τα οποία και θα κορυφωθούν στις εκδηλώσεις της Γιορτής των Γλωσσών.

Η Αντιδημαρχία Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι οποίες θα μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα : θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά πρότζεκτ, γλωσσικά εργαστήρια, βιωματικές δραστηριότητες διαπολιτισμικού χαρακτήρα, παρουσιάσεις γλωσσών, ιστορικές καταγραφές και γλωσσικές διαδρομές της Θεσσαλονίκης, εργαστήρια καλλιγραφίας, επικοινωνία με προϊόντα πολιτισμού άλλων γλωσσών, εργαστήρια graffitis σε άλλες γλώσσες, δημιουργία κόμικς…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s