Διοργανωτές

Δήμος Θεσσαλονίκης

 

thessalonikiΟ Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (FM100, Fm100.6 & TV100) φιλοξενεί, οργανώνει και προωθεί τη γιορτή «Οι γλώσσες στο δρόμο – Γλωσσικές Διαδρομές της Θεσσαλονίκης» η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου του 2013. Μία σειρά από εκδηλώσεις για τις γλώσσες και με τις γλώσσες στοχεύουν στο να φέρουν σε επαφή τους Θεσσαλονικείς με τις γλώσσες του καθημερινού τους περιβάλλοντος, τις λιγότερο ή περισσότερο διαδεδομένες. Γλώσσες γειτονικές, γλώσσες μετανάστευσης, τοπικές διαλέκτους και παραλλαγές, ίσα πολύτιμες και σημαντικές για όλους μας.

Επίσης, μία σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα τη διαπολιτισμική αξιοποίηση των Γλωσσών θα οργανωθούν με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και δια βίου μάθησης και τα οποία και θα κορυφωθούν στις εκδηλώσεις της Γιορτής των Γλωσσών.

Η Αντιδημαρχία Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι οποίες θα μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα : θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά πρότζεκτ, γλωσσικά εργαστήρια, βιωματικές δραστηριότητες διαπολιτισμικού χαρακτήρα, παρουσιάσεις γλωσσών, ιστορικές καταγραφές και γλωσσικές διαδρομές της Θεσσαλονίκης, εργαστήρια καλλιγραφίας, επικοινωνία με προϊόντα πολιτισμού άλλων γλωσσών, εργαστήρια graffitis σε άλλες γλώσσες, δημιουργία κόμικς…

________________________________________________________________________________________

ΔΕΠΘΕ

fm 100.6Η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) με το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εθελοντική συχνότητα του FM 100.6 φιλοξενούν καθημερινά μέσα από την ιστοσελίδα τους και εβδομαδιαία κάθε Δευτέρα από τις 15.00 έως 16.00 μέσα από την εκπομπή «Συναντήσεις πολιτισμών», σχέδια και προτάσεις δραστηριοτήτων από εκπαιδευτικούς, ερευνητές και πολιτιστικά Σωματεία και φορείς, εκδηλώσεις και συνεντεύξεις που θα οργανωθούν με άξονα την πολυγλωσσία της πόλης.

_________________________________________________________________________________________

ΑΠΘ

 

apth

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βάση τις αναζητήσεις του σε θέματα πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στηρίζει επιστημονικά την πρωτοβουλία και προτίθεται να οργανώσει μία σειρά από παρουσιάσεις σε θέματα επαφής Γλωσσών και Πολιτισμών.

_________________________________________________________________________________________

Ερευνητική Ομάδα Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας

Με τη συνδρομή και τη συμπαράσταση της Ερευνητικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας και τα μέλη της Ομάδας του Έργου «Οι γλώσσες στο δρόμο- Γλωσσικές Διαδρομές της Θεσσαλονίκης», όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας μία γλώσσα-έναν πολιτισμό θα μπορούν να οργανώσουν για την τελική γιορτή δράσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη γλώσσα και τον πολιτισμό που αυτή διαχέει. Ο κυρίαρχος στόχος είναι η παρουσίαση και η ευαισθητοποίηση των Θεσσαλονικέων επισκεπτών και των μαθητών των σχολείων και των τυπικά διαπολιτισμικών σχολείων στις γλώσσες και τους πολιτισμούς που διασταυρώνονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

________________________________________________________________________________________

Aδελφοποίηση – Διεθνής Διάδραση / Adelphopoiisi– Interaction internationale

Adelphopoïsis grec

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s