Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη/Ντασώ) θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια ομιλία των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Γαλλοφωνίας από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κο Christophe Le Rigoleur.

Ακολουθεί ανάγνωση ποίησης από τη διεθνούς βεληνεκούς ποιήτρια Μελίτα Τόκα Καραχάλιου σε συνεργασία με το τρίο της εξαίρετης ελληνίδας ερμηνεύτριας της jazz Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17.00, όπου στην αίθουσα Νεχάμα του Γαλλικού Ινστιτούτου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ευαισθητοποίησης στη γαλλική γλώσσα για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Προς μια ενεργητική Γαλλοφωνία σε έναν πολύγλωσσο κόσμο». Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι σε συνεργασία με την ομάδα έρευνας για την πολυγλωσσία της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.

Στις 21.00, στην αίθουσα Αλλατίνη/Ντασώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της γαλλόφωνης χορωδίας Choralia της Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Gil Gourdier-Leroy.

Advertisements