Στρογγυλή Τράπεζα για τις Γλώσσες

Αγαπητή ομάδα των Γλωσσικών διαδρομών και φίλοι, η γαλλοφωνία μέσα από τις δράσεις της υπέρ της πολυγλωσσίας ξεκινάει τις εκδηλώσεις της με μία ημερίδα στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, το Σάββατο, στις 9 Μαρτίου και συνεχίζει τη Δευτέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο με μία στρογγυλή τράπεζα όπου θα φιλοξενηθούν γνωστοί στοχαστές Έλληνες και Γάλλοι σε θέματα επαφής των Γλωσσών και των Πολιτισμών. 

Υπογραμμίζουμε την σημαντική παρουσία του ομότιμου καθηγητή κ. Jacques Cortès, ο οποίος είναι γνωστός για το έργο του πάνω στην πολυγλωσσία μίας ενεργητικής γαλλοφωνίας καθώς και σε θέματα επαφής των γλωσσών και του πολιτισμών. Ιδρυτής του γαλλόφωνου επιστημονικού δικτύου Gerflint, τιμά με την παρουσία του την Θεσσαλονίκη και το Α.Π.Θ καθώς συνεργαζόμαστε υπό την αιγίδα του δικτύου του στην έκδοση του περιοδικού Synergies Sud-Est européen.http://gerflint.eu/publications/synergies-sud-est-europeen.html.

Οι ημέρες γαλλοφωνίας θα φιλοξενήσουν όσους από εσάς θα θέλατε να παρακολουθήσετε στις 19 Μαρτίου τα εργαστήρια πολυγλωσσίας από την ομάδα Έρευνας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας, στις 17.00. Τα αντίστοιχα προγράμματα αναρτώνται τακτικά από αυτές τις σελίδες. Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συνεχίσουμε να κτίζουμε μία συναντίληψη και έναν κοινό προβληματισμό σχετικά με την πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμικότητα σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s