«Πρόσκληση ενημέρωσης για την οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τη 4η Γιορτή της Πολυγλωσσίας στις 27-29 Μαίου2016»

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), θα διοργανώσει την 4η Γιορτή της Πολυγλωσσίας «Θεσσαλονίκη- Πολύγλωττη πόλις 2016». Η 4η Γιορτή της Πολυγλωσσίας θα προσκαλεί ουσιαστικά τους νέους και τους μεγαλύτερους να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών, συμμετέχοντας σε θεατρικά και μουσικά πολυγλωσσικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά σχέδια δράσης, σε βιωματικές δραστηριότητες πολιτισμικού χαρακτήρα, ερευνητικά προγράμματα, σε φιλικές και αυθόρμητες συζητήσεις και παρουσιάσεις γλωσσών.

Ενόψει της οργάνωσης της γιορτής προσκαλούμε τους διευθυντές σχολικών μονάδων, τους σχολικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών κέντρων Γλωσσών και Επικοινωνίας να παρευρεθούν στην αίθουσα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132), την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 17:00 προκειμένου να συνεργαστούμε ώστε να γίνει άμεση διάχυση της πληροφορίας στον εκπαιδευτικό κόσμο με παράλληλη πρόσκληση για την παρακολούθηση εξειδικευμένου επιμορφωτικού σεμιναρίου 8 συναντήσεων (16 ωρών) στους/στις εκπαιδευτικούς της προσχολικής – πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους/στις εκπαιδευτικούς ξένων φιλολογιών, στους φοιτητέςΙτριες σε θέματα Πολυγλωσσίας και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση θα γίνει μία παρουσίαση της εμπειρίας των προηγούμενων Γιορτών που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το 2013, 2014, 2015.

Θα μιλήσει η επιστημονική υπεύθυνη του σεμιναρίου και επιστημονική συντονίστρια της Γιορτής Πολυγλωσσίας «Γλωσσικές διαδρομές. Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη πόλις 2016» Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου.

Η εμπειρία των διευθυντών των σχολικών μονάδων, των σχολικών συμβούλων και των εκπαιδευτικών γενικότερα, οι προτάσεις – σκέψεις τους που θα ακουστούν θα αποτελέσουν τμήμα της οργάνωση της νέας εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27-28-29 Μαΐου 20161

Παρακαλούμε, όπως προωθήσετε την πρόσκληση μας σε όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στους σχολικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών κέντρων Γλωσσών και Επικοινωνίας.

AUG201N199

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944 472665 της Δρ Αργυρώς Μουμτζίδου.

Η υπηρεσία μας θα σας ενημερώσει εκ νέου άμεσα για την ανάρτηση της φόρμας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και άλλες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση τη 4 ns Γιορτής της Πολυγλωσσίας «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη πόλις 2016».

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση Κ. Καραμανλή 38Β    
Ταχ. Κώδικας 54639    
Πληροφορίες Νανάς Στέφανος προς: Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ θμιας
Τηλέφωνο 2310 841498   και Β’θμιας Εκπαίδευσης
  2310 841109   Κεντρικής Μακεδονίας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Θεσσαλονίκη 17/03/2016 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΙΤΩΝ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Αρ. Πρωτ.: 831

e-mails.nanas@thessaloniki.gr Λ. Γεωργικής Σχολής 65, τικ. 57001

Σχολιάστε